Featured
Mistä helposti lisää varastotilaa yritykselle?

Mistä helposti lisää varastotilaa yritykselle?

Arkisto

Säilytystilan puute vaivaa monia yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Missä säilyttää kaikki varaosat, kemikaalit, työkoneet, arkistot ja tarve-esineet, joilla ei juuri sillä hetkellä ole käyttöä? Varaston tarve saattaa olla lyhytaikaisempikin. Ehkä yrityksen toimitiloissa on menossa remontti, ja pihaan tarvittaisiin helposti siirreltävää tilaa, mihin kantaa kalusteet, kansiot tai kattilat suojaan rakennuspölyltä. Olipa varastotilan tarve sitten lyhyt- tai pitkäaikainen, kannattaa harkita varastokonttia. Kontti on helposti siirreltävä ja helposti muunneltava tila, missä voi säilyttää käytännössä mitä vain. Toinen vaihtoehto olisi ostaa tai vuokrata lisää kiinteää säilytystilaa.

Varastokontti – mistä on kysymys?

Mikä on varastokontti? Varastokontti tarkoittaa varastoksi tarkoitettua, entistä merikonttia. Merikontti on tarkoitettu posliiniesineiden, ruohonleikkureiden ja muun muassa vaatteiden kuljettamiseen meriteitse maasta toiseen. Merikontti rakennetaan erittäin kestäväksi, mutta siitä huolimatta se seilaa maiden tai mannerten väliä vain viidestä noin kahteenkymmeneen vuotta. Kun merikontti on aikansa palvellut kuljetus- ja logistiikka alan yrityksiä, se myydään eteenpäin. Jos kontin koko on vaikkapa 7*3 metriä, tarjoaa se noin 21 neliötä tehokasta ja monikäyttöistä tilaa mille tahansa yritykselle tai yksityishenkilölle. Varastokontti on nerokas ratkaisu kaikenlaisiin pitkä- tai lyhytaikaisiin säilytyspulmiin.

Konttiin voi laittaa arvokastakin omaisuutta

Jos harkitsette varastokonttia yrityksenne säilytystilan kasvattamiseksi, olette oikeilla jäljillä, jos tahdotte helpon ja edullisen ratkaisun. Konttien hinnat alkavat noin kahdesta tuhannesta eurosta, mutta jos varastotilan tarve on vain pari viikkoa tai kuukautta, on ehkä paras vuokrata varastokontti. Koska kontin saa tukevasti lukkoon, siinä voi säilyttää huoleti arvokastakin omaisuutta. Kontteja suositaan varsinkin rakennustyömailla, joilla tarvitaan yhtä jos toista hintavaa hilavitkutinta. Esimerkiksi asuntovaunu on suhteellisen helppo murtaa auki, mutta kontin ovien takana tavarat ovat varmassa tallessa. Kontti ei tarvitse edes rakennuslupaa, vaan sen voi asettaa siihen, mihin tahtoo. Kontista saa todella nätinkin, jos sen maalauttaa tai verhoiluttaa – katso vaikka kuvia konteista tehdyistä kesämökeistä.

Kontista on moneen

Kontti

Jos yrityksenne päätyy ostamaan oman varastokontin, ei haittaa, vaikka muutaman vuoden päästä tilanne muuttuisi, eikä lisävarastoa enää tarvittaisi. Kontti säilyttää aika hyvin arvonsa, joten sen voi myydä eteenpäin seuraavalle varasto- tai säilytyskonttia tarvitsevalle. Konttia voi myös jatkojalostaa. Jos kukaan ei aio rakentaa siitä kesämökkiä, se voidaan eristää ja sähköistää esimerkiksi työmaakopiksi. Kontista voidaan rakentaa myymäläpiste tapahtumiin tai vaikka taimipuutarhalle, tai se voidaan sisustaa työporukan perustaman oman bändin harjoittelutilaksi. Ikkunoiden, lämmittimien ja vesipisteiden avulla saadaan kerrassaan ihmeitä aikaan. Helposti siirreltävä kontti voi liikkua sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan.

Vuokravarasto on toinen vaihtoehto

Kontti on edullinen, sen paikoilleen asettamiseen ei tarvita pohjatöitä eikä lupia, ja se sekä muuntuu että liikkuu yrityksen tarpeiden mukaan. Jos verrataan konttia toiseen vaihtoehtoon eli (vuokra)varastoon, on se monessa suhteessa kätevämpi. Mikäli yritys päättää ostaa lisää varastotilaa, vaatii se huomattavasti suurempia investointeja kuin varastokontti. Varastokonttien hinnat lähtevät noin 2000 eurosta, ja kasvavat kontin koon mukaan. Ei ole sanottu, että yritys saa rakennuttaa omaan pihaansa enää lisää rakennuksia. Ostettu, vuokrattu tai  itse rakennettu fyysinen varasto voi sijaita kaukanakin yrityksen toimitiloista, mikä ei ole kovin kätevää. Jos lisävaraston tarve joskus loppuu, voi varastolle olla vaikea löytää vuokralaista tai uutta omistajaa. Markkina-alue käsittää vain lähitienoon, kun taas varastokontti voidaan myydä ja toimittaa vaikka toiselle puolelle Suomea. Vuokravarastosta pääsee helposti eroon. Irtisanomisaika saattaa olla esimerkiksi yhden kuukauden, joten fyysisen varastotilan vuokraaminen on omistamista joustavampaa. Jos vuokravarastolle kuitenkin on matkaa yrityksen varsinaisesta toimipisteestä, syntyy paikasta toiseen liikkumisesta turhia kustannuksia. On äärimmäisen ikävää, jos tavarat ovat aina väärässä paikassa eivätkä milloinkaan siellä, missä niitä kaivataan.

Voiko mistään luopua?

Jos yksityishenkilöllä on puutetta tilasta, neuvotaan tätä usein karsimaan tavaraa. Yrityskin voi ehkä karsia ja myydä pois jotain saadakseen lisää tilaa. Esimerkiksi vanhoista vintage-kalusteista voi saada ihan mukavastikin rahaa. Kuitit ja tositteet pitää säilyttää 6 vuotta verovuoden päättymisestä – tätä vanhemmat kuittiarkistot voi jo hävittää. Kaikkea ei kuitenkaan voi heittää pois, joten varastotilan puute on väistämätön tosiasia monelle yritykselle – onneksi siihen on helppo ratkaisu.